Volejte

+420 702 370 731

}

Provozní doba

Po-Pá: 8.00 – 16.00

Chcete vyrábět elektřinu?

Nebo volejte: (+420) 702 370 731

Dotace na fotovoltaickou elektrárnu
7. dubna, 2021

Obsah příspěvku

Od 22. října 2015 až do konce roku 2021 (nebo do vyčerpání finančních prostředků) můžete díky programu Nová zelená úsporám požádat a získat investiční dotaci na pořízení fotovoltaické elektrárny s akumulací přebytků do ohřevu teplé vody nebo na pořízení hybridního systému s bateriemi.

Dotace z programu jsou získány z emisních povolenek, který od České republiky odkupují státy s vyšší mírou produkce CO2. Tyto prostředky jsou poté využity v dotačních programech, které podporují efektivní a ekologicky šetrné zdroje.

Tento dotační program zaštiťuje ministerstvo životního prostředí a je vhodný zejména pro všechny majitele rodinných domů, kteří by rádi využívali solární energii pro vlastní potřebu. Výše dotace na fotovoltaickou elektrárnu se pohybuje od 35 000 Kč až do 205 000 Kč. V případě, že se vaše nemovitost nachází v Moravskoslezském, Karlovarském nebo Ústeckém kraji je nabízená podpora v rozmezí 40 000 Kč až do 225 000 Kč.

O vyřízení celého procesu dotace se staráme od začátku až do konce my a pomáháme Vám získat před schválení dotace na NZÚ.

Žádosti se podávají elektronicky nebo ji lze zaslat poštou či osobně doručit v papírové podobě na krajskou pobočku SFŽP ČR. Obvykle do 3 týdnů od podání žádosti na NZÚ se dozvíte, zda jste předložili všechny doklady a dokumentaci v potřebné kvalitě pro zahájení před schválení dotace. U již realizovaných projektů bude ještě asi další 3 týdny trvat kontrola po ukončení montážních prací. Posléze bude vydáno rozhodnutí o přidělení dotace. Od tohoto okamžiku se obvykle opět do týdnu částka připíše na účet žadatele.

A pro koho je vlastně tento dotační program určen?

Rozhodně pro majitele rodinných domů, které slouží k bydlení a kteří chtějí využívat solární energii pro vlastní spotřebu. Výše dotace může být poskytnuta maximálně z 50% investičních nákladů. Výkon fotovoltaického systému maximálně 10 kWp. Účinnost fotovoltaických panelů by měla být minimálně 15%. Dotaci z programu Nová zelená úsporám můžete získat na fotovoltaický ohřev vody, na fotovoltaickou elektrárnu s akumulací energie do teplé vody a dále na hybridní systémy s akumulací energie do baterií a na kombinaci fotovoltaické elektrárny s ohřevem vody a s tepelným čerpadlem.